Wat zijn de beste SEO-tools in 2019?

Alweer enige tijd geleden schreven wij een artikel over de beste linkbuilding tools in 2019. Maar ook voor zoekmachine optimalisatie – het optimaliseren van je website voor vindbaarheid in zoekmachines zoals Google – zijn er tegenwoordig uiteenlopende handige tools beschikbaar. Wat ons betreft zijn dit dé 4 SEO-tools waar je als marketeer anno nu echt niet meer zonder kunt:

Wat zijn de beste SEO-tools in 2019?

Yoast WordPress SEO plugin

Als je hoog of hoger in Google wilt komen én een WordPress website hebt, is de Yoast WordPress SEO plugin verplichte kost. De plugin helpt je bij on page optimization; het optimaliseren van de pagina’s op je eigen website om beter vindbaar te worden in Google. Dat is net zo belangrijk als off page optimization; denk hierbij aan het aanleggen van sterke backlinks vanaf andere websites. De Yoast plugin maakt het een stuk makkelijker om content te optimaliseren en toont in één oogopslag hoe Google jouw pagina in de zoekresultaten zal weergeven.

SerpBook

Het gebruiken van plugins zoals die van Yoast is slim, maar wat levert het jouw website nu eigenlijk op? Om dit te achterhalen, kan het geen kwaad om gebruik te maken van een ranking tracker. Dit is een SEO-tool die de rankings van jouw website in Google over een langere periode bijhoudt, zodat je kunt zien of je stijgt of daalt na het doorvoeren van bepaalde veranderingen. SerpBook is een van de bekendste ranking trackers en biedt periodieke rapporten voor een goed inzicht in je voortgang.

Google Analytics

Zie je in SerpBook een duidelijke ontwikkeling, maar vind je het lastig deze te duiden? Dan kun je voor nog meer details in Google Analytics duiken. Deze gratis tool van de zoekmachine houdt allerlei relevante statistieken over je website bij, waardoor je de intentie van bezoekers veel beter begrijpt. Je ziet bijvoorbeeld welke pagina’s ze bezoeken, hoelang ze daar verblijven en op welke links ze klikken. Dat wat goed scoort bij jouw publiek kun je vervolgens vaker doen en dat wat matig scoort juist minder.

TrafficAnalysis

Hoewel Google Analytics een fijne en gedetailleerde SEO-tools is, ontbreekt er in onze ogen één belangrijke functionaliteiten. Jaren geleden heeft de zoekmachine namelijk besloten niet meer te tonen op welke zoekopdrachten bezoekers je website bereiken. Dit is extreem waardevolle informatie en die je met tools van derden gelukkig toch kunt achterhalen. TrafficAnalysis van SwissMadeMarketing is zo’n tool en geniet een uitstekende reputatie.

Terug naar overzicht