Wat zijn de beste linkbuilding tools in 2019?

Linkbuilding is een complexe methode die bestaat uit simpele stappen. De eerste stap is het ontdekken van mogelijkheden om te linkbuilden. Stap twee is het analyseren van deze opties. De derde en laatste stap is outreach – het benaderen van de interessante prospects die na je analyse zijn overgebleven. In dit 3-stappenproces zijn de volgende 3 linkbuilding tools anno 2019 onmisbaar:

Wat zijn de beste linkbuilding tools in 2019?

Ahrefs: ontdek linkbuilding kansen

De bekende linkbuilding tool Ahrefs bevat twee onderdelen die ideaal zijn voor het ontdekken van linkbuilding kansen: de Site Explorer en de Content Explorer. De Site Explorer geeft met een enkele muisklik niet alleen een overzicht van kapotte links naar pagina’s op je site, maar helpt je ook bij het detecteren en repliceren van sterke backlinks naar de concurrentie.

Dan de Content Explorer. Deze handige tool is een soort minizoekmachine die je helpt om met speels gemak de volgende zaken te ontdekken:

  • Relevante influencers voor outreach
  • Relevante vermeldingen die je kunt omzetten naar backlinks
  • Relevante websites voor gastblogs
  • Relevante vermeldingen van de concurrentie
  • En nog veel meer!

Kortom: de Content Explorer neemt je veel handmatige werkzaamheden in het linkbuilding proces uit handen en maakt het linkbuilden daarmee een stuk makkelijker.

Screaming Frog: analyseer de ontdekte kansen

Niet elke linkbuilding mogelijkheid blijkt bij nadere inspectie een goede optie te zijn. Sommige websites hebben bijvoorbeeld technische problemen die indirect een negatieve invloed kunnen hebben op de ranking van jouw pagina in Google. En wat te denken van de invloed van C-klasse IP-adressen?

Informatie over al dit soort zaken kun je in een handomdraai opvragen met Screaming Frog. Deze gratis (!) tool geeft je waardevolle informatie over backlink kansen en kan zelfs helpen om deze te ontdekken. Gebruik het programma bijvoorbeeld naast de Content Explorer om honderden linkbuilding kansen in kaart te brengen en direct op hun SEO-waarde te analyseren.

Buzzstream: linkbuilding tool voor outreach

Voor outreach zijn er tools in allerlei soorten en maten. Sterker nog: alleen al met een mailprogramma en een website kom je op dit gebied een heel eind. Maar wil jij je linkbuilding serieus aanpakken? Dan is een speciale outreach tool bepaald geen overbodige luxe. Dit helpt je namelijk om prospects op een tijdbesparende manier te benaderen en je slagingskans flink te vergroten.

In het bijzonder Buzzstream kunnen wij van harte aanbevelen als linkbuilding tool voor outreach. Naast tal van interactieopties biedt de software namelijk ook een heus CRM-platform. Hierdoor kun je prospects niet alleen benaderen, maar de relatie ook op een makkelijke manier onderhouden. En dat is een groot voordeel als je jouw linkprofiel in 2019 op duurzame wijze wilt uitbouwen.

Terug naar overzicht